Český tenisový svaz

Winter Cup 12&U: Chlapci i dívky jsou Mistry Evropy

15.02.2016

Oba české týmy dvanáctiletých ovládly Winter Cup 2016 a staly se tak halovými Mistry Evropy. Mladší žáci si ve finále ve Vésce poradili s Ruskem 2:1, když musela rozhodnout čtyřhra. Sestava: Donald, Vejšický, Fiedler. Dívky v Sunderlandu naopak slavily zlato již po dvouhrách, kde nedaly šanci Rumunkám, celkově potom 3:0. Sestava: Fruhvirtová L., Nosková, Černá. Výsledky Véska. Výsledky Sunderland.

Mistrovství Evropy Juniorů Družstev je týmová soutěž rozdělená na chlapce a děvčata do 12-ti a 14/16-ti let věku. U nás ve Sportovním klubu Véska se konala finálová skupina chlapců do 12-ti let a v Sunderlandu ve Velké Británii děvčat do 12-ti let. Kvalifikační souboje se odehrály po celé Evropě (Rusko-Kazaň, Turecko-Istanbul, Francie-Brest, Rakousko-Dornbirn,..) a zúčastnilo se jich více než 28 Evropských států, včetně Turecka a Izraele.

Systém je vždy stejný. Kvalifikační část a následná finálová skupina. Hraje se vyřazovacím způsobem na jedno utkání, které sestává ze dvou dvouher a jedné čtyřhry. Nominace provádí národní tenisový svaz a jedná se o nejlepší hráče dané země věkové kategorie.

Nyní k finálovým skupinám.

Chlapecké finále ve Vésce se zcela lišilo od toho loňského. Mistři Evropy do 12-ti let pro rok 2015, Dánsko, letos ani nepostoupili do finálové skupiny, stejně tak jako Velká Británie a Polsko. V tom dobrém se lišilo pro Českou Republiku. V prvním kole čeští chlapci ve složení William DONALD, Oldřich VEJŠICKÝ a Jiří FIEDLER snadno přehráli Turecko 3:0 a ve druhém kole senzačně porazili favorizovanou Francii, které utekli ze dvou „matchballů“ až v tie-breaku třetího setu závěrečné čtyřhry. Pomyslnou korunu a skutečné zlaté medaile svému výkonu nasadili ve finálovém utkání, kdy po dramatickém boji porazili hráče Ruska, stejně jako Francouze v semifinále, až v závěrečné čtyřhře.

Rusové byli ve skvělé formě po celou dobu soutěže. Vyhráli jejich kvalifikační skupinu, pak porazili Portugalsko ve čtvrtfinále, Chorvaty v semifinále až poté podlehli České Republice ve finále závěrečné skupiny. Třetí místo obsadili hráči Francie.

Děvčata ve finále v Sunderlandu také získaly titul halových mistryň Evropy do 12-ti, když ve finále zdolaly Rumunky, stejně jako jejich starší kolegyně z Fedcupového týmu předchozí týden.

Následující víkend budete mít možnost ve Vésce sledovat finálovou skupinu Dívek do 16-ti let, na kterou si Vás dovolím srdečně pozvat.

Ondřej Perůtka
Ředitel turnaje

Více fotografií

Winter Cup U12 2016

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Hynek Bartoň vyhrál áčko dorostenců ve Zlíně
Hynek Bartoň (2004, TK AGROFERT Prostějov) vyhrál áčkový turnaj dorostenců ČTS ve Zlíně. Ve finále porazil Josefa Zapletala (2003, TENIS SLOVÁCKO z.s.) 6:2, 6:3. Čtyřhru vyhráli Hrazdil a Zapletal.
19.06.2021
Macha Lake Open: Nosková postupuje, už je v semifinále
Linda Nosková (2004, WTA 654) ve čtvrtfinále mezinárodního turnaje žen Macha Lake Open 2021 dotovaného $60,000 porazila Španělku Burillo Escohiurela 7:5, 6:2 a v semifinále ji čeká Číňanka Zheng (2002, WTA 245), která porazila Chorvatku Mrdezu 7:6(2), 6:2. Linda postupem do semifinále získala 40 bodů do žebříčku WTA, což jí posune o 122 míst nahoru zhruba na pozici 532. Veškeré informace na www.machalakeopen.cz.
19.06.2021
Nosková porazila Bondar a je ve čtvrtfinále
Turnaj Macha Lake Open 2021 je určitě průlomovým turnajem v kategorii žen pro čerstvou juniorskou grandslamovou šampionku Lindu Noskovou (2004, WTA 654). Linda sttartuje na turnaji na divokou kartu a v prvním kole vyřadila bývalou 73. hráčku světa Veronicu Cepede Royg 7:6(5), 6:4 a ve druhém kole Annu Bondar (1997, WTA 236) 6:1, 6:7(2), 7:5. Ve čtvrtfinále ji čeká kvalifikantka Irene Burillo Escorihuela (1997, WTA 239). Už nyní má Linda 20 bodů do žebříčku WTA, což jí posune někam poblíž pozice 599 žebříčku WTA. Veškeré informace na www.machalakeopen.cz.
17.06.2021
Moneta Czech Open: Veselý překvapivě končí. Čtvrtfinále vybojovali Svrčina s Kolářem
Středeční program prostějovského challengeru nabídl hned čtyři singlové zápasy s českým zastoupením. Na nejzajímavější duel došlo hned na samotném začátku, kdy se v českém derby střetli Vít Kopřiva a Zdeněk Kolář. Úspěšnější v tomto souboji byl Kolář, jenž zvítězil ve dvou setech. Postup do čtvrtfinále vybojoval rovněž Dalibor Svrčina, který startuje na divokou kartu. Naopak překvapivě končí nasazená dvojka Jiří Veselý, jenž nestačil na Němce Tobiase Kamkeho. Hlavní soutěž dvouhry skončila rovněž pro Michaela Vrbenského.
17.06.2021
Macha Lake Open: Bejlek porazila Osuigwe, Bartůňková Šrámkovou
Patnáctiletá Sára Bejlek se postarala o největší překvapení turnaje Macha Lake Open 2021, když v prvním kole porazila bývalou 105. hráčku světa Američanku Whitney Osuigwe 2:6, 7:6(3), 6:4. Sára předvedla velmi dobrý tenis. Hrály se dlouhé výměny, které miluje Sára a určitě nemiluje Američanka. Sára ukazovala velký cit pro vedení těchto dlouhých výměn. Věděla přesně co kdy a jak zahrát, aby bod vyhrála. Soupeřka naprosto selhala takticky, když hrála 2 metry za základní čárou stále jen bekhend kros Sáře do forhendu. To přesně Sáře vyhovovalo a vodila si soupeřku jak chtěla. Sára si v dalším kole zahraje s Jani.
17.06.2021
Macha Lake Open: Z kvalifikace postoupily Smitková, Kolodziejová, Šalková a Marková
Dvoukolová kvalifikace je za námi. Úspěšně do hlavní soutěže prošly 4 české hráčky. Smitková – Anshba 6:3, 6:0. Amina Anshba doběhne na kurtu téměř všechno, ale dobře hrající Tereza Smitková byla dnes nad její síly. Smitková hrála své tak typické rovné údery a Anshba běhala daleko za základní čárou a snažila se odvrátit nevyhnutelné. Tereza Smitková měla dnes dobrý den a zaznamenala odhadem více jak 50 vítězných míčů. V juniorech bývala Ansba hvězdou, ale v ženách už to bohužel nefunguje. Smitková v hlavní soutěži bude hrát s Johanou Markovou. Veškeré informace najdete na www.machalakeopen.cz.
17.06.2021
Macha Lake Open: Štruplová postupuje a ve finále kvalifikace jí čeká Marková
Julie Štruplová (2004, TK AGROFERT Prostějov), která vyhrála divokou kartu na áčkovém turnaji juniorek v Doksech před pár dny, zvládla první kolo kvalifikace, když porazila Anastasiu Detiuc 2:6, 6:2, 10:4. Ve finále kvalifikace ji čeká Johana Marková (1999, WTA 401). Marková si dnes poradila s Lucií Havlíčkovou 6:1, 6:1. Johana svými stopbaly soupeřce zápas doslova znechutila. Veškeré informace na www.machalakeopen.cz.
17.06.2021
Změna povinností při vstupu do areálu na mezinárodní akce od 8. června
Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví s účinností ode dne 8. června 2021 od 00:00 hod. do odvolání stanovují následující podmínky pro vstup osob do některých vnitřních a venkovních prostor nebo pro účast na hromadných akcích, je-li to vyžadováno tímto mimořádným opatřením:
15.06.2021
Celý svět kouká a nechápe. Mám z toho až mrazení v zádech, libuje si Kaderka
Český tenis napsal na letošním Roland Garros jedinečnou pohádku. Barbora Krejčíková si z francouzské metropole odvezla nečekaný turnajový double, když kromě dvouhry ovládla po boku krajanky Kateřiny Siniakové také čtyřhru. Juniorským esům zase vypálila rybník teprve šestnáctiletá Linda Nosková. Mnout ruce nad umem svých krajanek si tak může i prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. „Je to neuvěřitelný úspěch. Mám z toho až mrazení v zádech,“ přiznal v rozhovoru pro Tenisový svět jen chvíli poté, co s úsměvem a dobře naladěn vystoupil z letadla z Paříže.
14.06.2021
Macha Lake Open 2021 - turnaj žen s dotací $60,000
Od pondělí 14. června se ve Starých Splavech hraje 20. ročník mezinárodního turnaje žen Macha Lake Open, který má v letošním roce dotaci $60,000. Turnaj začíná pondělní kvalifikací, ve které o 8 míst v hlavní soutěži zabojuje 32 žen, z toho 16 českých hráček. Od úterý již začíná hlavní soutěž dvouhry žen. Veškeré informace naleznete na www.machalakeopen.cz.
13.06.2021
Sekerková vyhrála turnaj Tennis Europe v Hrádku nad Nisou
Veronika Sekerková (2009, I.ČLTK Praha) vyhrála mezinárodní turnaj Tennis Europe hráček do 12 let v Hrádku nad Nisou. Ve finále porazila Sofii Hettlerovou (2009, TK Sparta Praha) 6:3, 6:1. Čtyřhru vyhrály Hettlerová a Slaměníková.
13.06.2021
Roland Garros: Fantastická Krejčíková vybojovala grandslamový titul!
Barbora Krejčíková to dokázala! Česká tenistka ve finále Roland Garros slaví životní úspěch a ve 25 letech se stala grandslamovou šampionkou! V sobotní bitvě s další finálovou debutantkou Anastasijí Pavljučenkovovou opět prokázala pevné nervy a zdolala svou soupeřku po setech 6:1, 2:6, 6:4.
12.06.2021
Nosková ovládla na Roland Garros dvouhru juniorek
Linda Nosková vyhrála jako čtvrtá Češka dvouhru juniorek na grandslamovém Roland Garros. Šestnáctiletá hráčka v sobotním finále na pařížské antuce porazila Rusku Eriku Andrejevovou ve dvou setech 7:6 a 6:3.
12.06.2021
Fajmonová vyhrála dva turnaje Tennis Europe v Turecku
Sarah Melany Fajmonová (2007, TE U14 74) vyhrála dva mezinárodní turnaje Tennis Europe hráček do 14 let v turecké Antálii. Na konci května vyhrála turnaj kategorie 2 a o týden později turnaj kategorie 3. Gratulujeme.
11.06.2021
Roland Garros: Krejčíková odvrátila mečbol a vyhrála titánskou bitvu se Sakkariovou!
Barbora Krejčíková vydřela v semifinále Roland Garros třísetovou výhru nad Řekyní Marií Sakkariovou, přičemž v závěrečném setu odvrátila mečbol! Proti české reprezentantce nastoupí v sobotním finále Ruska Anastasija Pavljučenkovová, která porazila Slovinku Tamaru Zidanšekovou ve dvou setech. Česká juniorka Linda Nosková postoupila do semifinále dvouhry i čtyřhry. Naopak v deblovém juniorském čtvrtfinále končí Linda Fruhvirtová i Adam Jurajda.
11.06.2021
Dokonalé emoce, výjimečný zážitek! Juniorka Nosková slaví postup do finále Roland Garros
Den po Barboře Krejčíkové postoupila do finále Roland Garros také česká juniorka Linda Nosková. Šestnáctiletá tenistka otočila na pařížské antuce náročné semifinále s Ruskou Dianou Šnajdrovou (1:6, 6:3, 6:3), a v sobotu si tak zahraje o svou premiérovou grandslamovou trofej. „Emoce byly nahoru dolů, po posledním míčku dokonalé. Je to skvělý pocit a výjimečný zážitek, tohle se neděje každý den,“ radovala se na tiskové konferenci česká finalistka.
11.06.2021
Divokou kartu do kvalifikace turnaje žen ve Starých Splavech vyhrála Štruplová
Julie Štruplová (2004, TK AGROFERT Prostějov) vyhrála áčkový turnaj dorostenek ČTS v Doksech a tím si vybojovala divokou kartu do kvalifikace na Macha Lake Open 2021 – mezinárodní turnaj žen $60,000 ve Starých Splavech. Turnaj začíná již v pondělí 14. června. Julie ve finále áčka v Doksech porazila Terezu Valentovou 6:4, 6:1. Čtyhru vyhrály Urbanová s Valentovou. Více o turnaji Macha Lake najdete na www.machalakeopen.cz.
11.06.2021
U Máchova jezera se představí tenistky ze všech kontinentů. Naváže české mládí na Krejčíkovou?
Tradiční mezinárodní tenisový turnaj ITF žen Crystalex Mácha Lake Open by Moneta Money Bank se odehraje na dvorcích ve Starých Splavech od pondělí 14. do neděle 20. června 2021. Po loňském domácím ročníku za účasti našich předních žen i mužů se letos opět bude hrát o dotací 60 tisíc amerických dolarů a body do světového žebříčku WTA. Vítězka dvou uplynulých ročníků Barbora Krejčíková válí na grandslamu v Paříži a míří do první dvacítky nejlepších světových hráček dvouhry. Cestu do elitní společnosti odstartovala před dvěma lety právě titulem u Máchova jezera. Veškeré informace naleznete na www.machalakeopen.cz.
08.06.2021
Šalková vyhrála turnaj ITF J1 v Polsku
Dominika Šalková (2004, ITF 167) vyhrála mezinárodní turnaj ITF J1 v polské Bytomi. Dominika ve finále porazila Rusku Zaytsevu 6:4, 7:6(2).
08.06.2021
Syrová vyhrála turnaj Tennis Europe v Hrádku nad Nisou
Natálie Syrová (2006, I.ČLTK Praha) vyhrála meinárodní turnaj Tennis Europe hráček do 16 let v Hrádku nad Nisou. V českém finále porazila Alenu Kovačkovou 6:4, 6:3. Čtyřhru vyhrály Forejtková s Kovačkovou. V kategorii chlapců do finále došel Jiří Čížek (2005, LTC Houštka), který ve finále nestačil na Němce Baumerta 3:6, 3:6. Čtyřhru chlapců vyhráli Švojgr a Hanzelín.
08.06.2021
Změna povinností při vstupu do areálu na mezinárodní akce
Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví s účinností ode dne 31. května 2021 od 00:00 hod. do odvolání stanovují následující podmínky pro vstup osob do některých vnitřních a venkovních prostor nebo pro účast na hromadných akcích, je-li to vyžadováno tímto mimořádným opatřením:
07.06.2021
Sekerková vyhrála turnaj Tennis Europe ve Slovinsku
Veronika Sekerková (2009, I.ČLTK Praha) vyhrála mezinárodní turnaj Tennis Europe Cat 1 ve slovinském Koperu. V českém finále porazila Sofii Hettlerovou 6:3, 7:5. Veronika ovládla i turnaje čtyřher spolu s Polkou Sybickou.
30.05.2021
Most Open 2021: Svrčina překvapil favorita a slaví premiérový titul
Dalibor Svrčina (744.) slaví na konci května první titul ze singlu mezi dospělými. Osmnáctiletý Čech porazil na turnaji ITF v Mostě s dotací 25 tisíc dolarů favorizovaného Itala Franca Agamenoneho (483.) 6:4, 7:6(3). Titul ho vynese těsně za 600. pozici singlu, čímž znovu vylepší své maximum. „Jsem samozřejmě moc rád, že to vyšlo,“ sdělil Tenisovému světu český šampion. „Je to určitě super pro sebevědomí. Nicméně chci zůstat nohama na zemi a nezbláznit se z toho, že jsem vyhrál jednu pětadvacítku.“
30.05.2021
Šalková vyhrála turnaj ITF J3 v Chorvatsku
Dominika Šalková (2004, ITF 167) vyhrála mezinárodní turnaj ITF J3 hráček do 18 let v chorvatském Čakovci. Ve finále porazila Slovenku Vargovou 7:6(1), 6:1. Spolu s Julií Štruplovou vyhrála Dominika i soutěž čtyřher.
30.05.2021
Na třetí pokus se dočkala! Krejčíková po triumfu ve Štrasburku zavzpomínala na Novotnou
Barbora Krejčíková se pouhý den před začátkem Roland Garros raduje z prvního singlového titulu na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Češka ve finále turnaje ve Štrasburku porazila Soranu Cirsteaovou dvakrát 6:3 a vylepší své žebříčkové maximum, kterým bude od pondělí 33. místo světa. Po svém triumfu zavzpomínala i na předčasně zesnulou legendu Janu Novotnou, která Krejčíkovou trénovala a byla pro ni vzorem.
30.05.2021
Kanár a skalp bývalé hráčky TOP 100! Kolodziejová vybojovala sedmou trofej
Miriam Kolodziejová (414.) na turnaji nižší kategorie v Otočeci vybojovala sedmou singlovou trofej kariéry. Čtyřiadvacetiletá tenistka ve finále smetla bývalou hráčku elitní stovky Dalilu Jakupovičovou (298.) 6:0, 6:2. Do hlavní soutěže se přitom musela probít z kvalifikace.
30.05.2021
Jablonec nad Nisou Open: Skvělý Lehečka! Vybojoval druhý letošní titul
Jablonec nad Nisou Open skončil podle papírových předpokladů. Domácí triumf získal nejvýše nasazený hráč dvouhry Jiří Lehečka, který v nedělním dopoledním finále přišel o pouhých pět gemů. Nástup do zápasu přitom nebyl dle jeho představ.
24.05.2021
Kalina vyhrál turnaj ITF J5 v Albánii
Vít Kalina (2005, ITF 952) vyhrál mezinárodní turnaj ITF hráčů do 18 let v albánské Tiraně. Ve finále porazil Řeka Paliourase 6:3, 6:3. Kalina spolu s Brunclíkem vyhrál i soutěž čtyřher.
24.05.2021
Kovačková vyhrála turnaj Tennis Europe ve Slovinsku
Alena Kovačková (2008, TE U14 35) vyhrála mezinárodní turnaj Tennis Europe Cat 2 hráček do 14 let ve slovinském Mariboru. Ve finále porazila Rakušanku Rabl 6:2, 6:3. Navíc spolu s Sarah Melany Fajmonovou vyhrály i turnaj čtyřher.
24.05.2021
Rozpis finálového turnaje Davisova poháru odtajněn. S kým začnou Češi?
Prvním soupeřem českých tenistů na finálovém turnaji Davisova poháru bude tým Francie. Duel se uskuteční 25. listopadu od 16 hodin. O tři dny později se výběr kapitána Jaroslava Navrátila utká s Velkou Británií. Zápasy kvalifikační skupiny C hostí Olympijská hala v rakouském Innsbrucku.
21.05.2021
Turnaje dospělých UTR s dotací $20,000
Český tenisový svaz by vám chtěl prezentovat partnera na sezónu 2021 na turnaje prize money UTR Pro Tennis Tour Events $20,000. Kdo se může zúčastnit turnaje UTR Pro Tennis Tour $25K? Hráči a hráčky musí mít UTR alespoň 12,5 a být mimo první dvoustovku žebříčku PTT. Ženy musí mít UTR minimálně 9,7 a být mimo prvních 200 míst žebříčku PTT. Hráči na žebříčku 1-200 nebo mimo top 2000 budou přijati pouze s divokou kartou schválenou UTR. Všichni ostatní způsobilí hráči budou zařazeni na seznam náhradníků a startovné jim bude vráceno. Turnaje UTR Pro Tennis Tour $25K jsou otevřené všem tenistům. Hráči mladší 14 let nemají nárok na vstup do turnaje. Pro účely těchto pravidel se použije věk hráče k pondělí turnajového týdne.
20.05.2021
ZPRÁVA STÚ ČTS ze dne 18. 5. 2021
1) Mistrovské soutěže smíšených družstev řízené ČTS (2. LIGA A POHÁR PREZIDENTA ČTS) v žebříčkových kategoriích (mladší žactvo – dospělí) budou zkráceny na 3 kola play off v  termínech 29. – 30. 5. 2021, 5. – 6. 6. 2021 a 19. – 20. 6. 2021. Systém soutěží zůstává stejný jako v loňském roce, včetně postupů a sestupů. Pro rozlosování 2. ligy platí pro úvodní kolo původní los 7. kola. Rozpis soutěže je zveřejněn do 14. 5. 2021. Rozlosování nejvyšších oblastních soutěží mládeže a hrací systém všech nižších soutěží je v kompetenci oblastních tenisových svazů.
18.05.2021
Šalková vyhrála turnaj ITF J4 v Maďarsku
Dominika Šalková (2004, ITF 181) vyhrála mezinárodní turnaj hráček do 18 let ITF J4 v Budapešti. Ve finále porazila Terezu Valentovou (2007, ITF 265) 6:1, 6:1. V kategorii chlapců došel do finále Jakub Nicod (2004, ITF 152), kde nestačil na Francouze Debru 6:1, 0:6, 0:3 ret.
17.05.2021
I.ČLTK Prague Open: Ženský turnaj ovládla německá kvalifikantka, mezi muži slaví po obratu Griekspoor
Turnaj I.ČLTK Prague Open by Moneta Money Bank poznal v neděli své šampiony. Mužský challenger kategorie 80 se stal kořistí Nizozemce Tallona Griekspoora, jenž otočil finálovou bitvu s Němcem Ottem. V ženské části turnaje se ze zisku trofeje raduje německá kvalifikantka Jule Niemeierová.
09.05.2021
Brunclík vyhrál turnaj Tennis Europe v Albánii
Petr Brunclík (2006, TE U16 47) vyhrál mezinárodní turnaj Tennis Europe Cat 3 hráčů do 16 let v Tiraně v Albánii. Ve finále porazil Belgičana Huysmanse 6:4, 6:1.
09.05.2021
Havlíčková vyhrála juniorský turnaj v Rumunsku
Lucie Havlíčková (2005, ITF 89) vyhrála mezinárodní turnaj ITF J2 hráček do 18 let v rumunském Oradea. V českém finále porazila Sáru Bejlek (2006, ITF 103) 6:3, 6:3. Lucie se Sárou vyhrály i soutěž čtyřher.
09.05.2021
Zpráva STÚ ČTS ze dne 7.5.2021
Mistrovské soutěže smíšených družstev řízené ČTS (2. LIGA A POHÁR PREZIDENTA ČTS) v žebříčkových kategoriích (mladší žactvo – dospělí) budou zkráceny na 3 kola play off v předpokládaných termínech 29. – 30. 5. 2021, 5. – 6. 6. 2021 a 19. – 20. 6. 2021. V případě problémů s prvním termínem budou soutěže o týden odloženy, pokud se nepodaří zahájit ani 5. 6., budou pravděpodobně zrušeny. Systém soutěží zůstává stejný jako v loňském roce, včetně postupů a sestupů. Pro rozlosování 2. ligy platí pro úvodní kolo původní los 7. kola. Rozpis soutěže bude zveřejněn do 14. 5. 2021. Rozlosování nejvyšších oblastních soutěží mládeže a hrací systém všech nižších soutěží je v kompetenci oblastních tenisových svazů.
07.05.2021
RPM Junior Říčany Open: Bartůňková titul nevybojovala, favorizované soupeřce podlehla až v tiebreaku třetí sady
V Říčanech v neděli vyvrcholil kvalitně obsazený mládežnický turnaj RPM Junior Říčany Open, ani závěrečný hrací den přitom nebyl bez domácí účasti. Patnáctiletá Nikola Bartůňková ve finále vyzvala 44. juniorku světa Julii Middendorfovou z Německa, jíž ale v dramatické bitvě podlehla 3:6, 6:4, 6:7(4). Chlapecké finále ovládl ve dvou setech Estonec Lajal.
03.05.2021
Kilnarová vyhrála turnaj žen ITF $15 v Tunisku
Monika Kilnarová (1999, WTA 486) vyhrála mezinárodní turnaj žen ITF s dotací $15,000 v tuniském Monastiru. Ve finále porazila Litevku Danielu Vismane (200, WTA 500) 6:4, 7:6(4).
03.05.2021
Vítězem ostravského challengeru pro rok 2021 se stal Francouz Bonzi
Benjamin Bonzi (1996, ATP 126) vyhrál tradiční ostravský ATP challenger dotovaný $50,000. Ve finále porazil Argentince Renzo Olivo (1992, ATP 231) 6:4, 6:4. Vítězi soutěže čtyřher se stali Sergiy Stakhovsky a Marc Polmans, kteří ve finále porazili český pár Patrik Rikl / Andrew Paulson 7:6(5), 3:6, 10:7. Více na www.ostragroupopen.cz.
02.05.2021