Český tenisový svaz

Kvitová porazila Muchovou, mezi muži triumfoval Vrbenský

28.05.2020

Petra Kvitová ovládla bez ztráty setu turnaj O pohár prezidenta ČTS. Nasazená jednička si v deštivém finále poradila s Karolínou Muchovou po setech dvakrát 6:3. Mezi muži triumfoval Michael Vrbenský, který v dramatickém finále přehrál Zdeňka Koláře 10:8 v supertiebreaku.

Petra Kvitová ovládla bez ztráty setu turnaj O pohár prezidenta ČTS. Nasazená jednička si v deštivém finále poradila s Karolínou Muchovou po setech dvakrát 6:3. Mezi muži triumfoval Michael Vrbenský, který v dramatickém finále přehrál Zdeňka Koláře 10:8 v supertiebreaku.

Kvitová ovládla turnaj bez ztráty setu
Petra Kvitová se stala vítězkou ženské části turnaje O pohár prezidenta ČTS. Světová dvanáctka potvrdila ve čtvrtečním finále papírové předpoklady, když porazila Karolínu Muchovou po setech dvakrát 6:3. Aktérky finále trápily silné povětrnostní podmínky a duel musel být v průběhu druhého setu přerušen kvůli dešti. Kvitová zvládla dohrávku a pražským turnajem prošla bez ztráty setu. Více se utkání věnujeme v samostatném článku.

„Na turnaji jsem každý zápas hrála lépe, dnes to byl za ty tři dny určitě nejlepší výkon. Stejně to mívám i během sezony, jsem tedy ráda, že mě to po karanténě neopustilo," libovala si Kvitová po vítězném zápase.

„Na začátku jsem vedla 3:1, poté to ode mne bylo takové ospalejší. Petra hrála rychle a já nestíhala. Po pauze jsem chtěla něco udělat se zápasem, vyhrála jsem dva gemy. Za stavu 3:4 jsem si zvrtla ten kotník, pak už jsem chtěla být z kurtu co nejdříve pryč," okomentovala finálový duel Muchová.

Vrbenský přehrál ve finále Koláře
Mužskou část turnaje O pohár prezidenta ČTS ovládl Michael Vrbenský, který ve čtvrtečním finálovém duelu porazil Zdeňka Koláře po setech 6:4, 6:7(5) a 10:8. Dvacetiletý tenista potvrdil předzápasové papírové předpoklady a po těšném průběhu vyzrál nad o tři roky starším Kolářem, kterého při hře limitoval puchýř na pravé ruce. Více se zápasu věnujeme v samostatném článku.

Dvacetiletý Vrbenský si v Praze vyšlápl po Jiřím Veselým na dalšího žebříčkově výše postaveného tenistu. „Finále jsem si moc užil, bylo vyrovnané až do samotného závěru. Porazil jsem tu tři žebříčkově lépe postavené hráče, jsou to pro mě cenná vítězství," liboval si Vrbenský. „Vyhrál jsem o dva míčky, jinak to bylo hodně vyrovnané. Nastoupil jsem nervozně, prohrával jsem, pak jsem Zdendovi vzal podání a cítil jsem se lépe. Jsem rád, že jsem tady odehrál tři skvělá utkání a snad na to navážu,“ dodal.

„Je to pro mě bolestivá porážka, ale budu se snažit na sobě makat dál, abych byl silnější. A bolest pravé ruky? Už se těším na moment, kdy už to bude v normálu a budu ji cítit tak, jak bych měl," uvedl Zdeněk Kolář. „Byl to velice vyrovnaný a kvalitní zápas. Předvedli jsme dobré výkony a pěkné výměny. Bohužel mi to nevyšlo, i tak jsem si to užil. Bolavá ruka mě omezovala všechny tři dny, ale nechci se na to vymlouvat. Výkon Michaela byl vynikající. Musel jsem to přijmout a o to víc jsem bojoval,“ pochválil Kolář svého finálového soupeře.

Mužskou část turnaje zhodnotil při slavnostním ceremoniálu také Ivo Kaderka, prezident Českého tenisového svazu. „Před pár dny se to zdálo nemožné, teď se to stalo skutečností. Viděli jsme krásný turnaj a pro mě osobně to je velké zadostiučinění, a to z moha pohledů. Jednak jsme zpátky, hrajeme tenis. Dali jsme hráčům a hráčkám možnost k tomu, aby začali hrát zápasy, což se povedlo. Díky tomu, že se turnaj přenášel do všech koutů světa, tak každý člověk mohl vidět, jak šikovné tenisty v Česku máme. To mě hrozně těší, protože oba kluci předvedli úžasné výkony," pochválil Kaderka oba aktéry čtvrtečního finále.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Ohlédnutí za Pardubickou juniorkou 2023

Vítězem 96. ročníku Pardubické juniorky se stal Jakub Filip (2005, TK Sparta Praha), který ve finále porazil Petra Brunclíka (2006, TK Sparta Praha) 6:4, 2:6, 6:3. V kategorii dívek titul mistryně ČR v kategorii starších dorostenek získala Kristýna Tomajková (2005, TK Agrofert Prostějov), která ve finále porazila Lauru Samsonovou (2008, TK Sparta Praha) 6:2, 6:3. Čtyřhru chlapců vyhráli Denis Peták (2006, TK Sparta Praha) a Petr Brunclík (2006, TK Sparta Praha). Čtyřhru dívek vyhrály Lucie Urbanová (2006, TK Agrofert Prostějov) a Magdaléna Smékalová (2006, TK Agrofert Prostějov).

04.08.2023
Pardubická juniorka 2023: Vítězem dvouhry chlapců je Jakub Filip

Vítězem 96. ročníku Pardubické juniorky se stal Jakub Filip, který ve finále porazil Petra Brunclíka 6:4, 2:6, 6:3. Soutěž čtyřher vyhráli Petr Brunclík a Denis Peták. Hrací plány: chlapci, dívky. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.

04.08.2023
Pardubická juniorka 2023: Vítězkou dvouhry dívek je Kristýna Tomajková

Vítězkou 96. ročníku Pardubické juniorky se stala Kristýna Tomajková, která ve finále porazil Lauru Samsonovou 6:2, 6:3. Soutěž čtyřher vyhrály Lucie Urbanová a Magdaléna Smékalová. Hrací plány: chlapci, dívky. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.

04.08.2023
OPTIM TOUR 2023: Juta cup vyhráli Štěpán Baum a Katherine Barnes
Tradiční Juta cup přivítal ve Dvoře Králové přes sto hráčů a hráček. Pardubická juniorka, která byla přesunuta do termínu tohoto turnaje odčerpala sice několik nadějí dorosteneckého věku, ale i tak byla kvalita startovního pole slušná.
04.08.2023
Pardubická juniorka 2023: Finále si zahrají Brunclík s Filipem a Samsonová s Tomajkovou

Po včerejším vyřazení druhé nasazené Kovačkové dnes vypadl nejvýše nasazený Maxim Mrva, který nestačil na Jakuba Filipa 3:6, 5:7. V druhém chlapeckém semifinále porazil Brunclík Kusého 6:2, 6:4. V kategorii dívek Tomajková udolala Paštikovou 6:2, 2:6, 6:1 a Samsonová přejela Charvátovou 6:1, 6:1. Hrací plány: chlapci, dívky. LIVESCORE, LIVESTREAM. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.

03.08.2023
Paštiková bere na EYOF zlato z dvouhry! V deblu slaví bronz s Krejčovou
Patnáctiletá Julie Paštiková (na snímku vpravo) prožila fantastický týden ve slovinském Mariboru. Na Evropském olympijském festivalu mládeže ukořistila hned dvě medaile, když si se ztrátou jediného setu podmanila soutěž ve dvouhře a společně s Terezou Krejčovou vybojovala bronz ve čtyřhře.
03.08.2023
Pardubická juniorka 2023: Druhá nasazená Kovačková prohrála s Paštikovou

Druhá nejvýše nasazená hráčka Alena Kovačková (2008, TK Sparta Praha) dnes nestačila na Julii Paštikovou (2008, TK Agrofert Prostějov) 6:7(6), 4:6. V kategorii chlapců postoupil do semifinále nejvýše nasazený Maxim Mrva (2007, TK Agrofert Prostějov), který si ve dvou setech poradil s Janem Klimasem (2006, TK Tennispoint FM) 6:3, 6:4. Hrací plány: chlapci, dívky. LIVESCORE, LIVESTREAM. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.

02.08.2023
Pardubická juniorka 2023: Hrazdil skrečoval, Kusý je ve čvrtfinále

Druhý nejvýše nasazený hráč Jan Hrazdil si ve včerejší čtyřhře poranil kotník a v dnešním duelu s Janem Kusým ve třetím setu zápas skrečoval. Nejvýše nasazený Maxim Mrva si celkem snadno poradil se Adamem Soukupem. V kategorii dívek do čtvrtfinále postoupily jak nejvýše nasazená Laura Samsonová tak i druhá nasazená Alena Kovačková. Hrací plány: chlapci, dívky. LIVESCORE, LIVESTREAM. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.

01.08.2023
Áčkové turnaje mladšího žactva na Štvanici a v Přerově vyhráli Šebek a Pěnčíková
Filip Šebek (2011, TK Sparta Praha) vyhrál áčkový turnaj mladších žáků v Praze na Štvanici. Ve finále porazil Tadeáše Dorazila 6:4, 7:5. Čtyřhru vyhráli Václav Barina a Gabriel Michna. Áčkový turnaj mladších žákyň v Přerově vyhrála Tereza Pěnčíková (2011, TJ PRECHEZA Přerov), která ve finále porazila Beatu Marešovou 6:1, 6:3. Čtyřhru vyhrály Justýna Reifová a Nina Schmidová. Hrací plány: chlapci, dívky.
01.08.2023
Pardubická juniorka 2023: Čáru vyhrála Tereza Krejčová
Pátého ročníku dovednostní soutěže „ČÁRA“ při Pardubické juniorce se zúčastnilo rekordních 60 hráčů a hráček. Vyřazovacími boji do semifinále prošly dvě dívky (Tereza Krejčová a Magdaléna Smékalová) a dva chlapci (Radek Chodora a Jan Fáček). Finále však bylo už pouze v režii dívek. Tereza Krejčová prvním hodem poslala míček těsně od základní čáry a Magdaléna Smékalová měla jen mizivou šanci druhým hodem strhnout vítězství na svou stranu. Zázrak se nekonal a Tereza Krejčová se mohla začít radovat. V souboji o 3. místo Jan Fáček porazil Radka Chodoru. Vítězka Tereza Krejčová vyhrála sluchátka Apple Air Pods, které jí předal ředitel mistrovství Miroslav Máslo.
31.07.2023
Pardubická juniorka 2023: Loňská finalistka Smékalová odvrátila mečbol proti Ticháčkové

Magdaléna Smékalová byla na pokraji vyřazení. Loňská finalistka v zápase proti Elišce Ticháčkové prohrávala 3:6, 4:5 a 30:40 při svém servisu. Těžkou situaci zvládla u sítě snadným volejem a další mečbol už soupeřce nenabídla. Konečný výsledek Smékalová-Ticháčková 3:6, 7:5, 6:1. Hrací plány: chlapci, dívky. LIVESCORE, LIVESTREAM. Více na www.pardubickajuniorka.cz.

31.07.2023
Sekerková vyhrála turnaj ITF J60 v Německu
Veronika Sekerková (2009, ITF 1014) vyhrála mezinárodní turnaj ITF hráček do 18 let v německém Fürthu. Ve finále porazila Ukrajinku Sorska 6:2, 6:2. Soutěž čtyřher vyhrály Kateřina Hajná a Denisa Žoldáková.
31.07.2023
Bejlek vyhrála turnaj ITF žen v Estonsku
Sára Bejlek (2006, WTA 221) vyhrála mezinárodní turnaj žen ITF dotovaný $25,000 v estonském Parnu. Ve finále porazila Chorvatku Ciric Bagaric 7:5, 6:4.
31.07.2023
Jana Kovačková vyhrála turnaj Tennis Europe ve Francii
Jana Kovačková (2010, TE U14 12) vyhrála mezinárodní turnaj Tennis Europe Cat 1 hráček do 14 let ve francouzkém Annecy. Ve finále porazila Mexičanku Hanne Estrada Cortes 6:4, 4:6, 6:1. Jana spolu s Terezou Heřmanovou vyhrála i soutěž čtyřher.
31.07.2023
Pardubická juniorka 2023: Kovačková i Samsonová hladce postupují
V neděli zasáhli do bojů i dvě nejvýše nasazené hráčky Laura Samsonová a Alena Kovačková. Samsonová porazila Veroniku Novákovou 6:1, 6:2 a srovnala vzájemné skóre na 1:1. Alena Kovačková přejela vůbec ne špatně hrající Barboru Veselou 6:0, 6:0. Kovačková byla rychlá na nohou a diktovala velmi svižné tempo. Mezi chlapci svůj úvodní zápas zvládl druhý nasazený Jan Hrazdil, který porazil Jakuba Koláříka 6:0, 6:0. Překvapením je porážka nasazeného Pazdery, kterou má na svědomí Radek Chodora 4:6, 6:2, 6:1. Veškeré informace naleznete na www.pardubickajuniorka.cz. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.
30.07.2023
Aplikace ČTS: Vzájemné bilance hráčů
Vzájemná bilance hráčů mnohdy napoví, kdo je favoritem duelu. Aplikace ČTS kromě vzájemné bilance (v aplikaci označované H2H = head to head) nabízí i výpis těchto vzájemných zápasů (po kliknutí na údaj H2H). Na obrázku níže vidíte, že dorostenky Mlenská a Charvátová spolu sehrály již 13 zápasů na turnajích jednotlivců a družstev ČTS. Sára Mlenská sice vede 7:6, ale poslední vzájemný zápas z června 2023 vyhrála Nela Charvátová. Dívky spolu sehrají v neděli 30. července svůj čtrnáctý vzájemný zápas.
30.07.2023
Mistry ČR 2023 v kategorii staršího žactva jsou Dujka a Ďulíková
Mistrovství ČR 2023 v kategorii starších žáků 2023 hrané ve Valašském Meziříčí vyhrál Dominik Dujka (2009, TK AGROFERT Prostějov), který ve finále porazil Dominika Vágnera 6:3, 6:3. Čtyřhru vyhráli Jakub Fedor a Dominik Dujka. Mistrovství ČR 2023 v kategorii starších žákyň v Dobříši vyhrála Kristýna Ďulíková (2009, ČLTK Bižuterie Jablonec n. N., z. s.), která ve finále porazila Vanessu Svobodovou 6:4, 6:2. Čtyřhru vyhrály Karolína Ječmínková a Sophie Dvořáková. Hrací plán chlapci. Hrací plán dívky. Fotogalerie dívky.
30.07.2023
Pardubická juniorka 2023: Sobotní předkola téměř dohrána
Kromě několika výjimek byla v sobotu dohrána všechna předkola chlapců a dívek na Pardubické juniorce 2023. Kvalitní a napínavý tenis nabídl duel Juřeny s Ďurovičem, který pro sebe ve třech setech získal Michal Juřena 6:4, 4:6, 6:4. Na dvorci č.5 Daniel Bien obrátil pro něj nepříjemně vyvíjející se zápas proti Filipu Vaculovi, aby nakonec zvítězil 4:6, 7:6(4), 6:3. V kategorii dívek sehrály Terezie Prici a Aneta Holubová svůj šestnáctý vzájemný zápas na turnajích ČTS a Prici dnešním vítězstvím 6:1, 6:4 srovnala vzájemnou bilanci na 8:8. V neděli se představí dvě nejvýše nasazené hráčky Laura Samsonová a Alena Kovačková. Nedělní program začíná v 9:30 hod. Veškeré informace naleznete na www.pardubickajuniorka.cz. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.
29.07.2023
Pardubická juniorka 2023: LIVESCORE a LIVESTREAM
V sobotu 29. července začíná 96. ročník Pardubické juniorky – Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu. Nejvýše nasazeným hráčem je Maxim Mrva (2007, ITF 21) a Laura Samsonová (2008, ITF 20). Hrací plány: chlapci, dívky. LIVESCORE, LIVESTREAM. Více na www.pardubickajuniorka.cz.
29.07.2023
Summer Cup rozlosován za přítomnosti primátora Ostravy
Mistrovství Evropy družstev - Summer Cup 2023 v kategorii dívek do 16 let byl rozlosován v Ostravě za přítomnosti primátora Mgr. Jana Dohnala. Český tým ve složení Alena Kovačková, Laura Samsonová, Eliška Forejtková (kapitán David Škoch) bude bojovat na dvorcích SC Ostrava. Na losování dohlíželi rozhodčí Petr Flašar, víceprezident ČTS Martin Hynek a manažer areálu SC Ostrava Tomáš Ostarek.
26.07.2023
OPTIM TOUR 2023: V Brně vítězství pro Šoukala a Tomajkovou
TC Brno Honda cup 2023 se hrál opět ve dvou areálech na TC Brno a ŽLTC Brno. U mužů byly k vidění už od osmifinále velmi vyrovnané zápasy. Nakonec se do úterního finále dostal Štěpán Baum a domácí Martin Šoukal.
26.07.2023
Vágner vyhrál turnaj Tennis Europe v Německu
Dominik Vágner (2009, TE U14 69) vyhrál mezinárodní turnaj Tennis Europe hráčů do 14 let v německém Waiblingenu. Ve finále porazil Maročana Guennouni 7:5, 6:2.
24.07.2023
Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2023?

Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu – Pardubická juniorka se letos odehraje o týden dříve než obvykle (29.7.-4.8.2023). Tradiční termín musel být změněn z důvodu změny kalendáře ITF. Letos startují v Pardubicích hráči ročníku narození 2005 a mladší. Všichni hráči se mohou těšit na oblíbenou hru „Čára“ a ti nejúspěšnější tenisté se opět mohou těšit na velmi hodnotné ceny. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Seznamy přihlášených: chlapci, dívky.

24.07.2023
Chodura vyhrál turnaj ITF J30 v Turecku
Sebastian Chodura (2007, ITF 773) vyhrál turnaj ITF J30 v tureckém Izmiru. Ve finále porazil Rumuna Uta 6:1, 6:3. Sebastian získal 30 bodů do žebříčku ITF, což ho posune zhruba na pozici 639.
23.07.2023
Vítězem MČR družstev 2023 mladšího žactva je Prostějov
Tým TK Agrofert Prostějov vyhrál Mistrovství ČR družstev v kategorii mladšího žactva, které se hraje již tradičně v půlce července ve Zlíně. Prostějov ve finále porazil Slávii Plzeň 6:2. V boji o 3. místo Sparta porazila štvanický I.ČLTK Praha 7:2.
17.07.2023
Paulson vyhrál turnaj ITF $25,000 v Německu
Andrew Paulson (2001, ATP 428) vyhrál mezinárodní turnaj ITF mužů dotovaný $25,000 v německém Kasselu. Ve finále porazil Brazilce Dutra Da Silva 6:4, 6:2. Čtyřhru vyhráli Jiří Barnat a Patrik Rikl. Paulson získal 25 bodů do žebříčku ATP, což ho posune zhruba na pozici 374.
16.07.2023
Bartůňková došla do finále juniorky Wimbledonu, Kovačková a Samsonová vyhrály dívčí čtyřhru, Filip chlapeckou čtyřhru
Nikola Bartůňková (2006, ITF 131) na letošním Wimbledonu prošla až do finále juniorské dvouhry, její pouť však skončila těsně pod vrcholem. Nad její síly byla Američanka Clervie Ngounoueová (2006, ITF 2), se kterou prohrála za hodinu a 25 minut dvakrát 2:6. Utkání obou tenistek provázely nepříliš povedené výkony na servisu. Bartůňková sice prorazila servis Američanky hned třikrát, ale sama si uhájila podání jen jednou, přičemž o něj přišla sedmkrát. Ngounoueová se mohla pyšnit hodně aktivním přístupem k výměnám, což jí vyneslo celkem 27 vítězných úderů oproti pouhým 11 z rakety Bartůňkové.
16.07.2023
Skvělé, Markéto! Vondroušové k titulu gratulovali světová jednička, Kvitová i prezident Pavel
Velký úspěch Markéty Vondroušové v podobě wimbledonského vítězství se samozřejmě neobešel bez odezvy na sociálních sítích. Čerstvé šampionce nejslavnějšího turnaje světa gratulovaly kolegyně, bývalé hvězdy nebo i prezident Petr Pavel.
16.07.2023
Šampionka Vondroušová: o dojatém manželovi, gratulaci od Hermiony i šatech na bál
PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Po obejmutí se svou finálovou soupeřkou Uns Džábirovou ještě Markéta Vondroušová odpinkla míček fanouškům a na kolenou padla na posvátnou wimbledonskou trávu. V tu chvíli už byla několik desítek vteřin šampionkou nejslavnějšího turnaje světa, což by ještě před dvěma týdny nikdo nečekal. Čtyřiadvacetiletá Vondroušová se poté vydala za svými nejbližšími do hráčského boxu, kde životní úspěch společně oplakali.
16.07.2023
Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon 2023
Po hořké zkušenosti z finále Roland Garros 2019 se Markéta Vondroušová dočkala pohádkového příběhu na letošním Wimbledonu. Po vítězství 6:4 a 6:4 nad Ons Jabeur zvedla jako první nenasazená tenistka v open éře nad hlavu mísu Venus Rosewaterové.
16.07.2023
Aplikace ČTS: Nejlepší žebříčkové umístění v jednotlivých věkových kategoriích
V aktivitě hráče pod jménem a klubovou příslušností najdeje šedý proužek, ve kterém jsou zobrazeny ročník narození, pozice na aktuálním žebříčku a počet výher/proher (počítaný pouze s českých turnajů a mistráků). Tento proužek však jde posunout směrem doleva a najdete zde další zajímavé informace jako jsou nejlepší žebříčková umístění v jednotlivých věkových kategoriích. Na obrázku vidíte, že Karolína Muchová si v kategorii staršího žactva dala pauzu vynucenou zraněními a přesto je dnes v absolutní světové špičce.
10.07.2023
Aplikace ČTS: Přepínání mezi věkovými kategoriemi v aktivitě hráče
Aktivita (profil) hráče zobrazuje odehrané zápasy v dané sezóně (přepínač sezón dole) v dané věkové kategorii. Pokud si chcete zobrazit odehrané zápasy v jiné věkové kategorii, použijte přepínač, který najdete na iphonu vpravo dole (černé kolečko se 3 tečkami). Na telefonech android je přepínač úplně nahoře u názvu věkové kategorie a vypadá jako zobáček. Přepínání mezi výsledky dvouhry a čtyřhry najdete nad jménem hráče a je řešen formou záložek.
10.07.2023
OPTIM TOUR 2023: V Houštce vyhráli Mrůzek a Wasserbauerová
Tradiční Dražice cup v Houštce přivítal na sto tenistů a tenistek. První letní turnaj okruhu Optim Tour se vydařil a přálo mu i počasí. V soutěži mužů se čekalo vítězství prvního nasazeného Patrika Rikla (ATP 535), který se však v semifinále zranil a když prohrával 4:6 a 0:1, zápas skrečoval a do finále tak pustil Štěpána Mrůzka (r.2004).
10.07.2023
Mistry ČR 2023 v kategorii mladšího žactva jsou Zapský a Mottlová
Mistrovství ČR 2023 v kategorii mladších žáků 2023 hrané v Liberci vyhrál Tobiáš Zapský (2011, TK Sparta Praha), který ve finále porazil Ondřeje Kačína 6:0, 6:4. Čtyřhru vyhráli Jonáš Rousek a Dominik Klár. Mistrovství ČR 2023 v kategorii mladších žákyň v Mostě vyhrála Sofie Mottlová (2011, TK Slavia Plzeň), která ve finále porazila Aináz Farajpourovou 6:2, 6:3. Čtyřhru vyhrály Viktorie Krejčíková a Eva Halfarová. Fotogalerie chlapci. Hrací plán chlapci. Fotogalerie dívky. Hrací plán dívky.
09.07.2023
Valentová došla do finále turnaje ITF J300 v Roehamptonu
Tereza Valentová (2007, ITF 13) došla do finále mezinárodního turnaje ITF hráček do 18 let v anglickém Roehamptonu. Ve finále vzdala Slovence Jamrichové. Čtyřhru chlapců vyhráli Vít Kalina se Slovincem Kriznik, kteří ve finále porazili dvojici Jan Hrazdil a Rei Sakamoto.
09.07.2023
Dobiášová došla do finále turnaje ITF v Rakousku
Vanessa Dobiášová (2008, ITF 593) došla do finále mezinárodního turnaje ITF hráček do 18 let v rakouském Bludenz. Ve finále Vanessa vzdala Italce Pistola za stavu 0:6, 1:2.
09.07.2023
Svobodová vyhrála turnaj Tennis Europe v Mariánských Lázních, Voleský došel do finále
Vanessa Svobodová (2009, TE U16 257) vyhrála mezinárodní turnaj Tennis Europe hráček do 16 let v Mariánských Lázních. V českém finále porazila Sofii Marešovou 6:1, 6:4. Čtyřhru vyhrály Nikol Marie Jarolímková a Barbora Matoušková. V kategorii chlapců došel do finále Daniel Voleský (2007, TE U16 796), který ve finále nestačil na Němce Focka 0:6, 5:7. Čtyřhru vyhráli Mathias Škrlík a Daniel Voleský.
09.07.2023
Aplikace ČTS: Soukromé poznámky o hráčích
Pokud tenis berete opravdu vážně, určitě si děláte poznámky o jednotlivých hráčích. Aplikace Vám nabízí jednoduchý nástroj, kde si můžete zaznamenat kvalitu jednotlivých úderů pomocí číselné stupnice 1-10. Navíc si o hráči můžete napsat jakoukoli textovou poznámku. Vše je soukromé a tyto vaše poznámky neuvidí nikdo jiný.
08.07.2023
Aplikace ČTS: Oznámení o výsledku a o rozlosování
Aplikace Vás upozorní nejen na výsledek zápasu, ale i na zveřejněný los turnaje, kde startuje některý z vašich hráčů. Nemusíte tak klikat na webu, jestli už byl turnaj rozlosován.
07.07.2023
Aplikace ČTS: Vytvoření seznamu oblíbených hráčů
Aplikace Českého tenisového svazu poskytuje všechny výsledky z turnajů ČTS i družstev ČTS. Hlavní předností aplikace je rubrika „Moji hráči“, ve které máte poslední výsledek dvouhry a čtyřhry hráčů, které si označíte hvězdičkou. Tyto výsledky Vám také dorazí i jako tzv. notifikace (upozornění), takže budete stále v obraze.
07.07.2023