Český tenisový svaz

Oficiální zápis o utkání družstev v tenisu

Domácí
TGC Kunratice
Hosté
Tenis Cibulka B
Název soutěže: 45. 3.třída A
Věková kategorie: mladší žactvo
Datum: 29.5.2016
Místo konání: TGC Kunratice
Český tenisový svaz
 
domácí
hosté
výsledek sad
hry
sady
body
Jméno
BH
Jméno
BH
1.
2.
3.
D
H
D
H
D
H
1.
Vosátka Matěj
6
Kotarac Alex
4
6:1
6:1
 
12
2
2
0
1
0
2.
Vosátka Vojtěch
1
Kovačevič Sáva
1
6:2
2:0
 
12
2
2
0
1
0
3.
Peštová Vanda
1
Horáková Kateřina
1
6:0
5:1
 
12
1
2
0
1
0
4.
Křtěnová Eva
1
 
 
 
0
0
0
0
1
0
5.
Vávra Kajetán
1
 
 
 
0
0
0
0
1
0
6.
Poč František
1
 
 
 
0
0
0
0
1
0
7.
Peštová Vanda
Křtěnová Eva
1
1
 
 
 
0
0
0
0
1
0
8.
Vosátka Matěj
Vosátka Vojtěch
6
1
 
 
 
0
0
0
0
1
0
9.
Ernst Dominik
Janoušek Vojtěch
3
3
 
 
 
0
0
0
0
1
0
  Vítěz utkání: TGC Kunratice       
36
5
6
0
9
0

Kontaktní osoby družstev

TGC Kunratice
Příjmení a jméno: Pešta David
Telefon: 734603935
E-mail: f.tenis@seznam.cz
Tenis Cibulka B
Příjmení a jméno: Stempěnová Dana
Telefon: 603859107
E-mail: dana.tenis@seznam.cz

Sdělení kapitánů družstev

TGC Kunratice
Utkání bylo v 9. hodin řádně zahájeno a hráno dle pravidel a slušnosti. Za stavu 6:1, 6:1 pro domácího M.Vosátku, při mečbolu V.Peštové 6:0,5:1- 40:15 a rozehraném utkání V. Vosátky 6:2,2:0 byl zápas skrečován ze strany kapitánky hostujícího klubu, která evidentně nezvládala vývoj utkání, ačkoli všichni hráči domácí i hostující chtěli pokračovat. Kapitánka pí. Stempěnová byla přítomna na hrací ploše, kde telefonovala a přecházela z kurtu na kurt. Během hry z kurtu hlasitě diskutovala s rodiči svého týmu. Opakovaně byla upozorňována, aby nenarušovala hru. Pokřikovala na rodiče domácího klubu a nevhodně se vyjadřovala ke hře domácích hráčů. Následně byla vyzvána k opuštění hrací plochy. Mimo dvorce došlo ke konfliktu s maminkou domácího hráče, kterou kapitánka hostujícího týmu napadla a ta se následně bránila. Po skreči se kapitánka hostujícího týmu odmítala dostavit k podepsání zápisu o utkání.
Tenis Cibulka B

Poznámky kapitánů

TGC Kunratice
Tenis Cibulka B
Utkání nebylo dohráno z tohoto důvodu:
Kapitánka týmu Tenis Cibulka byla fyzicky napadena pěstí do obličeje matkou dítěte z týmu TGC Kunratice paní Vosátkovou. Na základě této události a psychického zhroucení dětí, které byly u tohoto napadení přítomny, se rodiče dětí a kapitánka rozhodli toto místo opustit.
Přímo na kurtech nebyl kapitán týmu TGC Kunratice vůbec přítomen, protože zároveň prodával na baru, tudíž žádný zápas neměl čas sledovat. Kapitánka týmu Tenis Cibulka byla naopak na kurtech a sledovala zápasy a vůbec do nich nezasahovala, protože to nebylo nutné, děti byly spokojené a v pohodě. Naopak rodiče domácího týmu na kapitánku Cibulek neustále pokřikovali. Kapitán domácího týmu stále obsluhoval na baru. Všechny zápasy se vyvíjely jednoznačně ve prospěch domácího týmu, nebylo co řešit, navíc šlo o utkání 3.třídy (nejnižší soutěž) mladších žáků, kde by mělo jít především o dobrou atmosféru a o sportovní zážitek dětí.
Přesto rodiče hráčů Kunratic měli pořád potřebu tuto pohodu bezdůvodně rušit, a završila to paní Vosátková při utkání Vosátko – Kotarac, kapitánku Cibulek fyzicky napadla před všemi dětmi s křikem, že nebudeme pomlouvat hru jejího dítěte (úplně absurdní, o jejím dítěti se nikdo nebavil).
Pan Fiala a paní Vosátková neustálými telefony prosili, abychom utkání nějak sepsali a nehlásili to na Svaz (možné doložit SMS a výpisy tel. hovorů). Vzhledem k tomu, že jsme na toto nepřistoupili a požadovali jsme veřejnou omluvu, napsali tuto pomluvu a lež. Paní Vosátková se telefonicky omlouvala a díky tomu jsme nepodali trestní oznámení z napadení, ale vzhledem k následným lžím a pomluvám budeme incident řešit právní cestou. Dana Stempěnová, kapitánka Tenis Cibulka

Poznámka zpracovatele

Omluva pí. Vosátkové:
Prosím, přijměte tímto veřejnou omluvu za incident, který vznikl mezi mnou Ivou Vosátkovou a kapitánkou Vašeho družstva paní Stempěnovou. Lituji moc, že k tomu došlo a v důsledku toho k předčasnému ukončení vzájemného utkání. Mrzí mě, že jsem svým nedůstojným chováním řešila vzniklou situaci.
Ještě jednou se omlouvám paní Daně Stempěnové a celému klubu TJ Cibulka.

Iva Vosátková